Gieten sollement

Vandaag was het eindelijk zover, de put waar we zoveel werk aan gehad hadden terug opvullen met beton. Op zich een werkje die redelijk snel vooruit ging. Had ik niet echt verwacht.

Ons procede voor het maken van het beton was telkens hetzelfde: eerst een halve zak stenen, daarna een halve emmer water erin. Even laten mengen (het lijkt nu al een kookrecept) en daarna 7 scheppen cement en een volledige zak zand. Weer even laten mengen en daarna een volledige zak steenpuin die we uit die put gehaald hebben. Dan af en toe nog een beetje water erbij en andere ingredienten indien nodig.

Dit ‘recept’ was telkens goed voor 1.75 kruiwagens. Mijn schoonpa bracht telkens de eerste kruiwagen naar binnen David hield dan die kruiwagen (oftewel bakwagen zoals ze in Ruiselede zeggen) terwijl zijn pa er alles uitschepte en in de put smeet.

Eenmaal de eerste kruiwagen er dan in was, gingen David en ik terug naar buiten om de 0.75 kruiwagen aan beton die nog over was ook te vullen. Dan mocht ik telkens de betonmolen bedienen. Ik reed dan ook de kruiwagen terug naar binnen (oppassen want er was een niet te onderschatten moeilijke bocht op het traject). Waarna David verder ging met het maken van een nieuwe lading beton. Ondertussen was ik al bij David’s pa, de volgende lading gaan lossen. En dan terug naar buiten meehelpen aan een nieuwe portie.

Nu moet ik wel zeggen dat ik veel natter geworden ben door water die David constant aan het gooien (met emmer) of sproeien (tuinslang) was. Maar buiten was het lekker warm dus zo erg was dat nu ook weer niet.

Nadat dit alles gegoten was opgeruimd nog even uitgerust en dan avondeten. David’s broer (Kurt) kwam verse lasagne maken. En zo’n initiatieven steunen wij uiteraard altijd. Samen met David’s ma maakte ze een geweldig lekkere lasagne met kip,veel groentjes en curriesaus en nog vanalles, maar het was in ieder geval enorm lekken, waarvoor dank aan Kurt.

Uiteraard kon een lekker desert niet meer ontbreken, David’s ma had (zoals meestal het geval) voor ons een cake gebakken met pechen, lekker luchtig. Enorm lekker, dus veel te veel gegeten natuurlijk. Volgende week beginnen we dan waarschijnlijk aan het metsen van de muur.  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.