Afbreken plafond + steunbalken steken

Dinsdag hadden we veel op de planning staan: afbreken van het plafond,2 gleuven uitkappen voor de 2 steunbalken, 2 steunbalken steken (die boven de 3 deuren komen,zie plan foto 1) + inmetsen,poutrelles lossen, afval opruimen. Het werd dus ook laat (om 22u gestopt).

Het plafond was er wel niet volledig uit, maar met onze alles-zager gaat het al een heel stuk sneller dan met een wipzaag en veel minder stof. Nadat de kalk en latjes dan verwijderd waren moesten de nagels overal terug in de balken geslaan worden (ook nog redelijk intensief zeker als het boven je hoogt is). De afgebroken gipsstukken werden vakkundig in de gang naar beneden gegooit,opruimen was dan voor de volgende dag. Terwijl David en ik bezig waren met het verwijderen van het plafond, was David’s pa bezig met het maken van de 2 sleuven voor de steunbalken, wat voor heel veel stof zorgde (zie foto 10), gelukkig hadden we maskers voor handen, want zoveel stof is alles behalve gezond.

Eenmaal de beide sleuven er waren moesten de beide steunbalken erin gestoken worden, de eerste ging vrij vlot (woog ook niet echt veel), daarna nog inmetsen. Op naar de volgende (was van gewicht een heel verschil), deze was ook redelijk snel ingemetst, maar de mortel was ietsje te nat (teveel water en te weinig cement, dus het duurde iets langer vooraleer alles hard was).

Hierna moesten we nog enkel de 3 poutrelles vanuit de aanhangwagen lossen zodat deze dan in 1 van de komende dagen naar boven kan getakeld worden (met onze elektrische katrol). We hadden echter 1 iets over het hoofd gezien: die gigantische berg kalk die al in de gang lag, was al redelijk hoog geworden en had de proporties aangenomen van een col buiten categorie, maar met wat sleuren en trekken hebben we er zelfs de zwaarste poutrelle over gekregen.
  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.