Verlofweek dag4

Gisteren het eens op het gemak gedaan. In de voormiddag is met de auto op onderhoud geweest. Dan in de namiddag verder gedaan met verbouwen. De missie van de dag: de 2 lainteaus gieten waar de poutrelle dan komt op te staan.

Eerst de kassementen gemaakt, waar de lainteaus in gegoten worden, dus planken op maat gemaakt. Erna de ijzeren baren, die erin geplaatst worden voor de stevigheid, op maat geslepen. Eenmaal dit gebeurt was dan het kassement maken om er dan het beton in te gieten.

Een ruwe schatting gemaakt en we dachten 2 betonmolens nodig te hebben, nadat de eerste kruiwagen voor de helft leeg was,was het eerste kassement al volledig opgevuld. Gelukkig waren we nog niet begonnen aan het maken van een 2de portie beton, want we hadden er net niet genoeg met 1 betonmolen. Nog 1 truweel hadden we ongeveer te kort (ongeveer 2 handen beton). Snel nog een klein beetje gemaakt met de hand en de klus was geklaard.

Gisteren was het dus een korte verbouwdag, we konden niet echt veel verder doen want het beton moet drogen en daarna wordt de poutrelle er dan op gelegd. Eenmaal dit gebeurd zal zijn kunnen we beginnen met het maken van het grote kassement om dan de betonnen vloer voor onze badkamer te gieten. Nog werk genoeg dus, en het verlof was alweer veel te kort.

  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.