Kleine tijdrovende werkjes

Gisteren de laatste dag verlof (wel enkel alleen voor mij, David was al terug begonnen met werken), nog een laatste dag stof maken,opruimen,… David’s pa en ik begonnen de dag met het verwijderen van de chauffagebuizen zodat de beide muren voor de badkamer gemetst kunnen worden (die buizen liepen door heel de kamer en dus ook door onze toekomstige badkamer). De dag natuurlijk alweer direct goed ingezet: beiden waren we al snel ‘gewond’ geraakt, maar een pleister erop en terug verder werken was de boodschap.

Het volgende werkje op het lijstje was het verwijderen van de kalk van aan de muren waar onze nieuwe badkamer komt, en aangezien er tegels tegen de muur komen moet de kalk weg. En ik die dacht dat we geen kalk meer zouden zien, het tegenovergestelde was echter waar. Terwijl David’s pa bezig was met het wegkappen, ruimde ik alles snel op, en was ons gegoten betonnen plateau (lees vloer van de badkamer) weer zo goed als nieuw. Maar van de vloer eten was niet echt aan te raden.

Na het opruimen en het wegkappen begonnen aan de muur aan de andere kant. Daar moest de muur ‘gekarteld’ worden om zo de nieuwe muur die er tegen komt te kunnen inmetsen. Terwijl David’s pa de muur verder afbrak, zorgde ik ervoor dat de stenen die nog uit de muur verwijderd werden, netjes gekuist werden en gesorteerd in plastiek zakken.

Tenslotte moest de rest van de kalk aan de andere muur er ook aan geloven, beter al het stof in 1 keer creëren dan verdelen over verschillende dagen. Eenmaal het kalk verwijderd was hebben we de profielen voor de linker muur (de muur aan de straatkant) geïnstalleerd zodat ze spoedig kunnen beginnen met het metsen van die muur. Alles begint stilaan maar zeker vorm te krijgen.  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.