Tegelen badkamer en vloer gang afgebroken

Verlof is bij ons nooit helemaal verlof, enkel maar verbouwen, verbouwen en o ja verbouwen. Dus vorig jaar in mei begonnen aan onze badkamer, de vloer was geschapt dus tegelen dan maar. David was verantwoordelijk voor het tegelen zelf, ik voor het aanbrengen van de lijm, het trekken van de foto’s, het team blijven aanmoedigen en David’s pa zorgde dan weer voor het aanmaken van de tegellijm en het versnijden van alle tegels + gaten maken voor alle stopcontacten en watertoevoeren. De eerste dag van dat verlof achter onze tegellijm gegaan (naar Saelens in Tielt), daar bleek het rond de 80 euro te zijn per zak van 20kg, we waren allemaal zodanig van ons melk van die prijs dat we niet direct iets meegedaan hebben, dus eerst nog naar de doe-het-zelver voor een kam om de tegellijm mee uit te strijken en een diamantschijf om de tegels te verzagen. Eenmaal bekomen van de shock toch eens samen overlegd en direct tot de conclusie gekomen dat die prijs toch van geen kanten kon kloppen, in de doe-het-zelver eens gekeken bleek daar veel goedkoper te zijn. Dus wij terug naar Saelens, bleek de dame ons de prijs gegeven had voor 10 zakken en niet voor 1 zak, 10 zakken mee gedaan + waterdicht membraan voor de muren in onze inloop-douche + de muur aan het bad en voegsel.

Onderweg naar huis nog een paar keer serieus gelachen met die dame en gedacht waar ons verstand zat en dat onze frank toch wel gevallen moest zijn. Eenmaal thuis begonnen met de vloer te tegelen, na 2 dagen was die betegeld, daarna gevoegd. In het weekend hebben we ons dan uitgeleefd met het aanbrengen van het waterdichte membraan, da spul plakt tot en met maar we brachten overal een laagje of 3 aan, als ik nu een jaar later naar mijn werkbroek en schoenen kijk dan kom ik nog roze plekken tegen. Maar het werkt wel evengoed als een kerdi-mat. De 2de week van het verlof dan de muren betegeld, dat ging redelijk vlot tot we merkten dat de pakken die we bijbesteld hadden van een ander formaat waren als die die we al hadden, scheelde niet veel maar soms toch 3mm waardoor het na verloop van tijd wel eens niet meer kon gaan kloppen. Veel puzzelwerk dus, maar als ik er nu in onze badkamer binnenloop, ben ik er echt wel enorm trots op, we hebben echt alles zelf gedaan en het ziet er enorm goed uit, al zeggen we het zelf :-).

Daarnaast hebben we ook de vloer in onze gang afgebroken, zodat we dit allemaal perfect kunnen pas leggen, door hier en daar latjes op de balken te schieten (soms 2cm, soms 1cm hoger, laten we zeggen het was alles behalve recht). De eerste 2 foto’s tonen een zicht van hoe onze gang eruit zag zonder vloer, was wel redelijk gevaarlijk, maar ook dit is ondertussen al lang verholpen.  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.