Slaapkamer afwerking van begin tot einde

Aangezien alle muren die gegyproced moesten worden dit nu ook waren, mocht ik beginnen met het plakken en opvallen ervan, dit wil zeggen gaatjes opvullen en de gyproc-banden effen zetten, wat mijn werk is, want ik vind dit werk eigenlijk wel ontspannend, in tegenstelling tot David. Dit telkens volgens dezelfde stappen:

 1. met de filler de gaatjes (van de gyproc-vijzen) opvullen en de gyproc-banden effen zetten (als je verticaal banden hebt dan van boven naar beneden gaan, want anders trek je teveel filler weer uit de banden)
 2. alles schuren, niet tot in de detail want er moeten toch nog lagen over. Ik schuur altijd eens met zo’n speciale gyproc-schuurvlak en erna met heel fijn schuurpapier, want met die eerste trek je anders redelijk wat strepen
 3. de banden nog eens effen zetten met filler
 4. terug schuren van de banden
 5. gaatjes en gyproc-banden vullen met afwerker
 6. nog eens schuren
 7. dan nog eens finaal alles controleren en indien nodig opvullen en terug schuren

Nadat alle muren afgewerkt waren, zijn David en ik begonnen aan het leggen van de vloer (is er eentje van Quickstep: gepolijste beton donker), die in de gang en wc hadden we eerst gelegd (daarvan volgt later nog een verslagje), dus konden we deze mooi doen aansluiten. Aangezien de prints op de tegels redelijk willekeurig zijn, hebben we er toch voor gezorgd dat ze een beetje kris-kras door elkaar lopen (donker,lichter,veel plekken, weinig plekken) om het toch een beetje een natuurlijke look te geven. Moet zeggen dat we toch erg tevreden zijn over onze vloer, zeer gemakkelijk in onderhoud en plaatsing + het ligt er enorm snel.

Na het leggen van de vloer kon ik beginnen aan het uitkappen van de gebarsten kalk in de muur en dit terug effen te plakken. Na het plakken de beide muren helemaal geschuurd en de putjes en niveauverschillen uitgeplakt met afwerker. Ik moet zeggen, het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Nadat alles effen stond (muren en plafond) alles geschilderd met een donkere primer, waarom:

 1. omdat de verf die dan later aangebracht wordt veel minder in de muur en dan vooral de gyproc zal trekken
 2. en donker omdat je dan al de oneffenheden die er nog zijn veel makkelijker kan opsporen en kan uitplakken

Na alle oneffenheden uitgeplakt te hebben, terug geschuurd (voor de verandering, ik heb daar veel stof en kalk gezien). Daarna het plafond geschilderd met living white (van Colora). Eenmaal dit gedroogd was, was het tijd om de verlichting (spotjes die naar de kleerkast gericht staan) en de ventilator (met verlichting) aan te brengen. Tip: aangezien ons plafond uit gyproc bestaat is het niet echt verstandig om daar zomaar een ventilator aan te hangen, dus hebben we extra balkjes voorzien met daarop een osb-plaat (zie foto 1302 & 1304)┬á zodat alles extra stevig is en de ventilator zeker niet los komt. David heeft er ook voor gezorgd dat de verlichting van de ventilator en de spotjes met dezelfde knop aan en uit te schakelen zijn, zodat je niet telkens aan het koortje moet gaan trekken om het licht van de ventilator aan en uit te leggen. Ik post later nog een filmpje waarin de slaapkamer te bewonderen is, want met foto’s krijg je nooit een volledig overzicht.

Nog verder vragen of opmerking, laat gerust een berichtje na.
 1. Nog geen reacties.

 1. No trackbacks yet.