Gaten uitkappen

‘S ochtends bezig geweest met het uitkappen van de gaten die vorige week afgetekend zijn. Redelijk veel werk en redelijk zwaar werk. Ik had de keuze tussen hamer en bijtel en de steenboor. Na een poosje beiden uitvoerig getest te hebben, koos ik dan maar voor de steenboor. Het ging sneller (woog ook wel meer), maar het uitkappen zelf was veel lastiger, dan telkens een gaatje of 20 te boren per aftekening.

In de namiddag is David zijn pa dan ook komen helpen. De gaten waren ondertussen ook al allemaal uitgekapt, met dank aan Tim (=David’s neef) voor het fijnere handwerk, over naar het installeren van de electriciteit dus. Aangezien de schakelaars en stopcontacten op een heleboel onmogelijke plaatsen geinstalleerd waren, hebben we dit snel even aangepast.

Als het aanpassen van de electriciteit en het hangen van een paar extra lampen op strategische plaatsen gebeurt was, zijn we begonnen aan het installeren van de balken. Eerst moest er nog een lange balk boven 1 van de steunbamken gehangen worden, zodat de balken die er dan op zouden komen (en die dienen als vloer voor onze zolder) waterpas kwamen te staan. Met de hulp van een schoor telkens de balken die reeds in de gaten zaten een beetje omhoog geduwd tot alles pas stond.

In de loop van volgende week zal David zijn pa dan de balken inmetsen.  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.