Kader gyproc

Net zoals vorige week weer hulp gekregen van famile. Deze keer was Tim terug van de partij, moet hij eens de zaterdag niet werken, dan wordt hij wel verplicht om bij ons mee te helpen. Maar hij doet het met plezier.

We waren vol goede moet begonnen aan de muur van de hobbykamer die aan de straatkant ligt. Al snel werd ons enthousiasme fel getemperd als we ontdekten dat het dak hier nog schever was dan wat we voordien al hadden meegemaakt. Het bleek hier in het midden van de muur af te hangen.

Er viel dus niets anders aan te doen dan een kader te maken op de balken en dan dat kader zo recht mogelijk te maken. Zodat we weinig of geen problemen zouden hebben met het hangen van de gyproc (we wish).

Mijn taak beperkte zich vandaag tot het uitkloppen van overtollige stenen en kalk + het verzagen van de balken op maat. Nu moet ik zeggen dat ik eerst niet zo gerust was in die afkortzaag. Is nogal een gevaarlijk tuig als je niet oplet. Maar al doende leert men, en ik was er nog redelijk snel mee weg.

Volgende week hangen we dan waarschijnlijk wel de gyproc aan dit kader. Het kader maken nam nogal wat tijd in beslag, alles uitmeken, controleren of alles waterpas is. En ja mijn collega’s hier die leveren geen half werk => alles perfect pas.


  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.