Afbraak muren deel1

Vandaag de eerste muur van onze lang-gang-wc (=> 1 meter brede gang die een lengte had van 3m) af te breken. Veel stof tot gevolg, best dat god stofmaskers heeft uitgevonden.

Na een eerste onderzoek bleek dat de muur niet al te stevig was (en dit is echt wel een understatement). Hij zat niet eens vast in de muur en bovenaan zat hij gewoon tussen 2 balken. 1 duw en alles lag omver. Daardoor duurde het afbreken uiteraard wel langer, omdat we heel voorzichtig te werk moesten gaan. David had ondertussen al vakkundig het toilet en de lavabo verwijdert uit onze lange-gang-wc zodat we snel konden beginnen met het slopen van de muur.

Tijdens het afbreken wel een aantal ‘vreemde’ dingen tegengekomen: koperen buizen waar elektriciteitdraden in liepen (echt nog zoals vroeger), en dan nog het grappigste van allemaal een lamp die we terug vonden tussen de vloer en het valse plafond van het verdiep eronder.

Aan het begin van de dag hadden we een gat in de vloer gemaakt zodat onze katrol optimaal kon gebruikt worden. Die elektrische katrol konden we dan heel gemakkelijk gebruiken om een zak of 3 met stenen en kalk via een kruiwagen naar beneden te laten, rechtstreeks in onze gang (=> deze gang is gewoon een doorgang van onze 2de voordeur naar de tuin, gemakkelijk als je afval hebt moet je niet door gans het huis) Dit scheelde toch een pak sleur en trekwerk, als het gemakkelijk kan moet je het ook niet laten he. Na het uitbreken van de vloer dan overgegaan naar het afbreken van de valse plafond die er nog onder zat. Was een redelijk stuntwerk, waarbij David’s pa letterlijk op de randen gryproc stond.

Morgen doen we dan de andere muur. Hopelijk gaat dit even snel.  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.