Gieten vloer

Nadat David’s pa deze week had verder gedaan aan de het steken van de ijzers waarover het beton dan gegoten wordt, konden we vandaag eindelijk beginnen aan het echte werk. Het gieten van de vloer. Gelukkig beschikken we nog steeds over die elektrische katrol, zo moeten we niet telkens emmertje per emmertje omhoog gaan brengen.

Nadat ik nog snel even de vloerplaat had gestofzuigd en er buizen gestoken werden waar dan de leidingen komen, konden we beginnen met het gieten. Aangezien ik deze middag nog moest gaan volleyballen (in Vossem 1u30 rijden door en dan nog eens 1u30 terug), kon ik niet echt veel meehelpen. Dus kwamen David’s broers helpen.

Zo konden ze telkens met 2 het beton maken en met 2 boven staan, de ene bediende de katrol en trok de kruiwagen dan op de juiste plaats en de andere zorgde dan voor het effenen van het beton. David’s pa was hier duidelijk in zijn element (heeft heel zijn leven dit werk gedaan op ‘den bouw’).

Nu dit gebeurd is kunnen we een lainteau gieten die dan boven de 3 deuren van het eerste verdiep komen (2 deuren voor de slaapkamers en 1 deur voor de badkamer). Maar dit zal voor maandag zijn, hierna beginnen we dan aan het metsen van de badkamer muur en als deze grovere werken dan gedaan zijn, kunnen David en ik er tijdens de week (na het werk) ook weer eens samen invliegen.

Maar eerst nog een weekje van onze verbouw-cong├ę genieten en dan zien we wel hoe ver we staan.

  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.