Muur in de keuken afbreken

Gisteren eindelijk de overtollig muur in de ruimte waar de keuken komt afgebroken. Nu het plateau van de badkamer al een eindje gegoten is moet deze muur niets meer ophouden en kon hij dus weg gedaan worden. De muur bestond voornamelijk uit kalkstenen die dan ‘behangen’ waren met tasso wat ervoor zorgde dat de stenen echt wel goed bleven hangen. Tasso is inderdaad voor het leven.

Maar eens de bovenste stenen weg waren ging de rest toch al veel vlotter, en zeker toen David er eens de voorhamer ingezet had. Maar uiteindelijk zijn we daar moeten mee stoppen, de muur werd nogal wankel. Ik kreeg da de opdracht om overal gaten in te boren (telkens tussen de naden van de stenen in) en David kapte er dan een gleuf in met hamer en beitel. Eenmaal de beitel redelijk ver in de muur zat, de beitel naar boven trekken en de steen kwam los.

Aan dit vlotte teamwerk kwam al snel een einde toen ik in een draad van een stopcontact geboord had, wie legt die draad nu ook eerst 5 cm naar links en daarna naar onder. Hoewel het achteraf gezien maar een schampschot leek te zijn, was het toch genoeg om een kortsluiting te veroorzaken en we zaten zonder elektriciteit, dit was al snel verholpen door elektriciteit af te ‘tappen’ vanuit de living. En ik kon dan weer lustig verder boren zonder nog ergens op te hoeven letten (het was toch al te laat). Nadat we alles vakkundig afgebroken hadden begon de opkuis. Maar ook die was snel gedaan, want er waren veel grote brokken kalksteen.

Alweer een werkje gedaan en een stapje dichter bij het uiteindelijke resultaat. Op de eerste ‘foto’ zie je een plannetje met in het rood aangeduid welke muur (en deuren) we met de grond gelijk gemaakt hebben.

  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.