Poutrelles steken en plafond omhoog duwen

Alweer een eindje geleden(=7 december) heeft David op een vrije vrijdagmiddag samen met zijn pa de poutrelles boven de badkamer en de beide slaapkamers erin gestoken. Dit was wel een hele karwei aangezien zo’n poutrelle niet echt een katje is om zonder handschoenen aan te pakken (weegt tamelijk veel), daarom zijn we ook van voordien op zoek gegaan naar een aantal exemplaren die niet te veel wogen en toch stevig waren en een bepaald gewicht konden torsen.

Eenmaal de 3 poutrelles er allemaal in zaten, gingen ze boven(=zolder) aan het werk om een deel van de kalk boven weg te kappen, anders zou er in het plafond niet echt veel beweging komen. Blijkbaar moet de vloer overal wel redelijk omhoog gegaan zijn zo’n 10 centimeter maximum. En nu kunnen we terug enthousiast op onze zoldervloer springen zonder het gevoel te hebben dat je op een trampoline stond te springen. De vloer heeft geen krimp meer. Nu kunnen we beginnen aan het leggen van de vloer + ondervloer op de zolder, en kunnen we er in de week ook terug invliegen.

  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.