Muur aan de tuinkant verder metsen

Alweer een eindje geleden dat er nog een update geweest is van deze blog, maar dit wil niet direct zeggen dat we veel stilgezeten hebben. Er is ondertussen alweer veel gebeurd, waaronder muren verder metsen, poutrelles steken (dat komt in het volgende verslag), alle nodig kabels uitmeten (elektriciteit, verwarming,…).

Maar laten we beginnen met het begin: het verder metsen van de muur aan de tuinkant. Deze klus hebben ze (David’s pa en nonkel) geklaard in 2 dagen (28 en 29 november). De laatste dag kwam mijn ma nog een handje helpen en metser diener spelen. Moortel en stenen aanvullen, met stijve vingers tot gevolg (als je gewent bent van een hele dag achter de computer te werken, dan kan het spelen van metser diener achteraf nog tegenvallen)

Aangezien we er zelf niet bijwaren kan ik natuurlijk niet echt veel details geven, wel heb ik horen zeggen dat het eerste stukje van de muur (die muur springt dan verder uit), bijna verkeert stond. Teveel naar rechts waardoor de deuropening bijna 15 centimeter minder breed zou zijn, gelukkig hebben ze dit na het metsen van 2 lagen al opgemerkt, en moest er maar een klein stukje terug afgebroken worden.

Toen we dan die beide dagen na het werk eens kwamen kijken, zag de bovenruimte er telkens weer helemaal anders uit. Na het metsen van de eerste muur leek de ruimte er weer veel kleiner uit te zien, maar nu de andere muur ook gemetst is lijkt alles weer veel groter. Volgende stap is dan de 3 poutrelles op de muur krijgen en het plafond omhoog duwen (zie volgende verslag).

  1. Nog geen reacties.

  1. No trackbacks yet.